FLORA SELA - KASTRATI: VAZHDOJ TA KЁRKOJ TЁ NESЁRMEN - II TI MË KE ZILI
| Monday, 09.14.2009, 10:29 AM |  

EJA! SE DO TË VIJ!

Eja! Se, do të vij aty
Ku Ti ishe unë – e unë isha Ti.

Eja! Se, do të vij
Filozofinë e jetës sime e ndëtroj mbi Ty.

Eja! Se, do të vij
Për një puthje të vjedhur
Si atëherë  dikur.

E pastaj do të shkoj
Do të shkosh edhe Ti.

Shijen e buzëve të tua
Do ta marr me vete.

-    Por kam frikë se ma zbulojnë –
Në kufi …!

U VONOVA

U vonova!

U vonove dheTi!

Treni shkoi
Aeroplani fluturoi!

S’të pashë!
E, as që më pe!

Lamtumira jonë –
U ngjitë mbi re!

U vonava!
U vonove!

Gisht këtu fati ka!

Nuk të krijuan për mua
Njerëzit bëjnë padrejtësi.

Por Zoti?
-    Përse nuk na kuptoi ne të dy?!...

GABIMI YT

Kaluam një sprovë  nëpër katandi
Gabimi yt isha unë  në çast!
Në lakuriqësi - jeta tregonte largësi.
Për të - të flasim, do të kemi rast?

Do të vij ai çast, patjetër të vij!
Se gabimi im - ishe vetëm Ti…!

SHPIRTI IM

Shtatëmbëdhjetë vjet shpirt i ke ti
Syri i nënës –
Të shikon si foshnjë
Kur të mbaja në gji!

Të përkundja në djep
Derisa engjëlli mbrojtës
Të merrte në krahë të tij.

Shpirti im
Shtatëmbëdhjetë vjet je ti
Derisa të vështroj se si fle
E frymëmarrjen ta dëgjoj
Më kujtohet viti 1991.

Ti je bërë burrë e ke hedh shtat
Valmira – si kanjushë
të ndjek në çdo hap.

Unë  çka ndjej nuk e di
Të vogël të ëndërroj në gji…!
Dashuri në përjetësi!...

TË NGADHËNJESH

Ai që i tejkalon dilemat e vështërësitë
Dykuptimësitë e dihotomitë,
Është ngadhënjimtarë!

Alternativës ia vë një pikë
Kur vetja i ndjen zjarr
Gjithkund mbjell mirësi
Gjithmonë rilind behar!

Kacafytet me jetën
Të ndjejnë gëzim të tjerët.

Përballet me përbindëshin –
Që mendjen dhe shpirtin
Ua mjegullon brezave.
Se shtrembërime djalli -
Ngarkon nëpër teza!

Ngadhënjimtarë është ai
Që mbi jetën dhe vdekjen
Rimbetet  njeri.

PËRDHUNIM

Si përdhunojnë vargjet?
S’më dëgjojnë, s’më kuptojnë!

- Më kundërshtojnë!
- Më përdhunojnë!

Një varg!
Shumë vargje!
I përgjëroj tek më sakatojnë!
Por unë: depërtoj deri tek Ti!
E të të çoj një porosi:

- Sa shumë të kam dashur!
Të dua!
Dhe, do të të dua Ty!…

MOS MË THUAJ

E dëgjova porosinë
Fjalët që s’i dua!

Mos thuaj: më vjen keq!
- Se, më shqetëson mua!

Cili është dallimi mes brengës
Ç’do të thotë lumturi?

Mos më thuaj kurrë:
- Më vjen keq për Ty!

Sepse, në çdo segment
Unë jam në ndjesi.

Jam horizont gjërësie -
Gurrë për dashuri!...

NATË PRILLI

Harrove të tanishmen
Pjesë e së cilës jam edhe unë.

Më fute në sirtarë
Frymën e fundit më more.

Ashtu gjithmonë je
Asgjë nuk kuptove!

Këtë natë të lagur prilli
Histori më shndërrove!...

MA JEP …

Ma jep çelsin e parë
Të hap kullën e fildisht!

Se është mbyllur porta
Për shpresë dhe gjallëri.

Ma jep çelsin e dytë
Të vërshojnë vargjet!

Zanoreve qyshkur u ra zëri
Heshtja jehonë shëmtie valon!...

Ma jep çelsin e tretë
Të rikthehen pjesët në terësi!

Në ugarin e këngëve të rritet
Bima e jetës - dashuri!...  

TI MË KE ZILI

E, Ti më ke zili,
Për vetminë time.

Është e rëndë ajo
Por,
Më i rëndë je Ti!

Jam e lumtur me vetminë time
E Ti!
Vazhdo të humbish veten
Te ata që s’te kuptojnë!

Si kupton as Ti!

Gjithçka nuk është dashuri.

Atë –
Moti e humbe Ti!...


(Votes: 1)

Write Your Comment
Your Name:
Your Email:
Security Code:
Title:
Comment:
 • Su
 • Mo
 • Tu
 • We
 • Th
 • Fr
 • Sa
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30