Delvina Kërluku
| Saturday, 10.17.2009, 07:51 PM |  

Delvina Kërluku lindi më 21.02.1985 në Dibër. Shkollën fillore dhe të mesmen i kreu në vendlindje. Studimet i ndoqi në Fakultetin Pedagogjik “Sv. Kliment Ohridski” në Shkup, në paralelen e mësuesve klasor. E kreu vitin e parë dhe u tërhoq në Tetovë,në UEJL në drejtimin Administratë Biznesi, ku edhe diplomohet - Ekonomiste e diplomuar. Nuk shkëputet nga studimet, regjistrohet për studime pasdiplomike, grupi “Menaxhment” e rregullt në Institutin për hulumtime sociologjike, politike dhe juridike, pranë Univerzitetit “Kiril dhe Metodi”, në Shkup. Ku edhe diplomohet me titull : - Magistër për Menaxhimin e Resurseve Humane.

I pëlqen letërsia, sidomos poezia. Shkrimet e para i ka botuar në revistën “Dija”,  revistë shkollore, në Dibër. Gjatë studimeve poezitë e veta i ka botuar edhe në revistën e studentëve të UEJL – së “Euroidea”. E më vonë edhe në revistën letrare “Stili 97” , botim nga Lidhja e Shkrimtarëve Shqiptarë në Maqedoni. Është anëtare e “Art” klub-it, në Dibër. Dhe, pjesëmarrse e disa manifestime kulturore letrare.

 

Autorja deri më tani ka botuar librin me poezi “Muza” në vitin 2004. Vazhdon të shkruaj poezi, dhe libri më i ri “Altar”, është libri dytë i autores.

 

I pëlqen sporti dhe ka marrë pjesë në vitin 2004 në Gara “Cross spring” në kuadër të UEJL -së, në Tetovë - çmimi i parë.

 

Gjithashtu i pëlqen edhe shkenca, në qershor të vitit 2007 ka marrë pjesë në Konferencën Internacionale me temë: “New Approach of Management in Organizational Conflict Situations”, në Bullgari.

 

Delvina shpesh thotë: Të jesh pjesë e artit është më e bukra, sepse “Arti është konkurencë e natyrës”...


Për ZSH: Kalosh Çeliku

(Votes: 1)

Write Your Comment
Your Name:
Your Email:
Security Code:
Title:
Comment:

Other news:  • Su
  • Mo
  • Tu
  • We
  • Th
  • Fr
  • Sa
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30