Besnik Camaj
| Thursday, 12.31.2009, 04:10 PM |  


Besnik Camaj
Besnik Camaj
i njohur në botën letrare si Bes Camaj, buron nga një familje arsimtarësh. Është i lindur afër burimit të Drinit të Bardhë dhe është rritur me bukuritë që i ka falur natyra këtij vendi. Fëmijë i një familjeje me traditë arsimdashëse, që në bankat e shkollës fillore kishte manifestuar një talent për poezi. Deri vonë nuk ka botuar për shkak të ndruajtjes dhe censures së asaj kohe. 

Ka kryer gjimnazin matematikor dhe Fakultetin e elektroteknikës në Prishtinë, pastaj ka vazhduar studimet pasdiplomike të informatikës në Zagreb, në Stafford dhe në Lozanë ku edhe punon si pedagog i informatikës grafike.

Besniku, poezitë ia kushton lirisë, ndjenjës dhe shpirtit njerëzor. Ka shkruar këto vëllime:
Grimca të rinisë, 1979;  Lirisë, 1999; Diellit tim, 2002; Mallit të pashuar, 2004.
Në nëntor të vitit 2009, i përmbledhi poezitë në librin Diellit tim, që u botua në Tiranë.

S. Baftiu(Votes: 0)

Write Your Comment
Your Name:
Your Email:
Security Code:
Title:
Comment:
 • Su
 • Mo
 • Tu
 • We
 • Th
 • Fr
 • Sa
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 31
 •  
 •  
 •  
 •