LETERSIA SHQIPTARE - Besnik Camaj: Nga vëllimi poetik “Mallit të pashuar”, 2004


Besnik Camaj: Nga vëllimi poetik “Mallit të pashuar”, 2004
| Thursday, 12.31.2009, 04:01 PM |  

Dehur jam

 

Sonte

dehur jam

se kam aq mall

sa dhe shpirtin kam…

 

Sonte festoj

pranverën tonë

pi dhe ëndërroj

dehur jam

dyfish

dhe ndërsa pi

flokët t’i ledhatoj

e të shikoj

drejt në sy

dhe ngre gotën

për Ty...

 

Me zemër e shpirt

 

E di që do më thuash 

ku më humbe sonte

pse më je larguar

eja në përqafim

me një frymë

si vetëtima

që ta shuash mallin tim

me zemër e shpirt

e jo me rima...

 

Do të them:  

i humbur unë

s'është e mundur

s'e besoj

por është çasti asisoj

një largim të bën mirë

nxit më tepër atë dëshirë...

 

Po do vijë ai moment

tok të na bë

në një vend

zemrat të na i çmallë

dhe shpirtrat

të na i kallë...


Dua buzën tënde

 

Mjaft shëtita rrugëve

po hyj në skutën tonë

ka kohë që zërin

dëgjuar s’ta kam

por prapë ti mungon.

 

Mos më ike vallë

me furtunën e mbrëmjes

apo më sillesh vërdallë

në zënkat e mendjes

ja në ravat e zemrës.

 

Të kërkoj buzë tjetër

tanimë është bërë vonë

dua buzën tënde

të ma sjellë pranvera

vallen ta heqim

si herave tjera...


Lulezjarri

 

Në kopshtin tim

të mbolla lule

të quajta lulezjarr

që ta rris

shkëlqimin

e tim shpirti

të marrë.

 

Por do doja

një kopsht pa kufi

ku do mbillja

veç taumatokokus

për të shtuar ëmbëlsi

të pashpirtëve

dhe atyre

në agoni.

 

Kështu

çdo kopsht

skenë teatri do ishte

me plot shkëlqim

në vete do kishte

nga lulet

gjethet e rëna

ca të tjera të mbetura

e shumë të pathëna…


Fryma ime

 

Kudo që shkon

e mua s’më ke pranë

nëse një puhizë e lehtë
flokët t’i lëmon
e t’i shpërndan 
fije-fije
është fryma ime
që të ledhaton
dije.

 

Përgjigjja :

 

Jorastësisht

në një moment

të largimit tim

diçka e lehtë

flokët m’i lëmoi
thashë me vete

athua kush do të jetë

mos vallë fresku i bjeshkës
më ledhatonte
jo, jo

fryma jote ishte

tjetër gjë nuk kishte.(Votes: 0)

Write Your Comment
Your Name:
Your Email:
Security Code:
Title:
Comment:
 • Su
 • Mo
 • Tu
 • We
 • Th
 • Fr
 • Sa
 •  
 •  
 •  
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 31
 •