LETERSIA SHQIPTARE - Besnik Camaj: Nga vëllimi poetik “Lirisë”, 1999


Besnik Camaj: Nga vëllimi poetik “Lirisë”, 1999
| Thursday, 12.31.2009, 04:04 PM |  

 

Ti mbetesh ai që je

 

Edhe nëse larg ti shkon

kudo në botë dhe atje jeton

ti mbetesh prapë ai që je

me shpresë t'kthehesh në fole.

 

Nëse emrin ti e ndërron

mos mendo se dikë mashtron

jo, jo ti mbetesh prapë ai që je

me çfarëdo emri a tjetër fe.

 

Dukjen ti nëse e ndërron

mos u fsheh se shumë gabon

se ti mbetesh po ai që je

prore n'vuajtje për atdhe.

 

Ti mbetesh shqiptar se i tillë ke qenë

mbi ty gjithë të zezat ushtruar janë

ndërruar ta kanë shpesh dhe fenë

por kot se ti mbetesh prapë ai që je

Shqiptar mbi tokë e shqiptar nën dhe.

 

Mësohu me lirinë time

 

O, lëri më

lëri ato gjëmime

se më çave kokën

 

mësohu

mësohu me lirinë time

që ta kesh dhe tënden

 

kështu

dhe vet do jesh i lirë

dhe sigurisht

kjo do të të bëjë mirë.


Hajt tash !

 

Mund të rrish

sa të duash

por bëhet vonë

asgjë s’fiton.

 

Më mirë

të shkosh atje

ç’vend i mirë

do qëndrosh

me plot dëshirë

 

se është vendi yt

nuk do jesh

më i mjerë

por i lumtur

dhe i lirë

andaj nisu

 

hajt tash.

 

Kape çastin !

 

Desha të të them

mos e lësho

kur të vjen

se për ty

ka ardhë

kape ...

kape çastin

mos u ndal.

 

Por ti e ndieve

pa të thënë

dhe e kape mirë

çastin tënd

duke i dhënë

rrugë jetës

frymë shpirtit

zemër vetes.

 

E tash

mos e lësho

se po të iku

vë bast

nuk të kthehet

                           më ky çast.


(Votes: 0)

Write Your Comment
Your Name:
Your Email:
Security Code:
Title:
Comment:
 • Su
 • Mo
 • Tu
 • We
 • Th
 • Fr
 • Sa
 •  
 •  
 •  
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 31
 •