Eva Hila
| Wednesday, 01.20.2010, 04:49 PM |  

Eva Hila
Eva Hila
Eva Hila u lind  në Shkodër më 2 nëntor 1963. Qysh e vogël mëton të rreshtojë vargjet e para, e më pas merr pjesë në konkurset e poezisë ne Shkodër si dhe  përfaqëson Shkodrën në konkurset kombëtare të poezisë për pesë vjet me radhë. Në vitin 1991, largohet nga Shqipëria për në Francë. Ndjek studimet për Letërsinë Moderne në  Universitetin “Victor Segalen” në Brest. Më pas punon si përkthyese në tre gjuhë shqip, italisht, frëngjisht, në fushën e drejtësisë, letërsisë dhe biznesit. Aktualisht jeton  në Francë, në Rennes, kryeqytet i krahinës  Bretagne.

Për ZSH: Leon Z. Lekaj

(Votes: 0)

Write Your Comment
Your Name:
Your Email:
Security Code:
Title:
Comment:

Other news: • Su
 • Mo
 • Tu
 • We
 • Th
 • Fr
 • Sa
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 31
 •  
 •  
 •  
 •