Faton Krasniqi
| Wednesday, 02.10.2010, 07:50 PM |  

Faton Krasniqi
Faton Krasniqi
Faton Krasniqi u lind më 27.06 1982, në Kamenicë-Republika e Kosovës.
Rrjedh nga një familje intelektualësh e Malësisë së Gallapit.
Shkollen Fillore e kreu në Kamenicë,kurse  të mesmen e përfundon me sukses
Të shkëlqyeshëm,në Drejtimin Mjekësi e Përgjithshme “Dr Asllan Elezi”-  Gjilan.
Fatoni ishte futbollist i të rinjëve të K.F Arbëria-Kamenicë,që nga viti 1995 deri më1998.
Dhe prej vitit 1999 deri në vitin 2005, ishte futbollist aktiv i K.F Dardana anëtar i Ligës së  Dytë i Kosovës në Futboll.
Gjatë kësaj kohe është shperblyer me një numër të madh Mirënjohjesh sportive.
Në vitin akademik 2002\03 fillon studimet në Universitetin e Prishtinës,në
Fakultetin e filologjisë-Departamenti i Gjuhës dhe i Letërsisë Shqipe.
Në vitin 2006 përfundon studimet universitare me të arritura të larta.
Temë diplome pati : “Arvanitasit e Greqisë dhe e Folmja e Tyre”.
Në qershor të vitit 2006 boton veprën e tij të parë me poezi “Frymëzime të Hidhura”.
Në vitin akademik 2007\08 vazhdon Studimet Postdiplomike në UP-Departamenti
I Gjuhës Shqipe.
Fatoni është një nga themeluesit e subjektit politik të LDD-së, dega në Kamenicë.
Ku edhe  zgjidhet kryetar i Forumit Rinor të LDD-së,në Kamenicë.
Ishte Anëtar i Këshillit Kombëtarë, si dhe Anëtar Bordit Këshillëdhënës së FRLDD-së në qendër gjatë periudhes kohore (2008\09).
Përmos këtyre aktivitetve,mirret me studime gjuhësore  me prozë,poezi,ese,dhe së fundmi është në përfundim të veprës së tij  të dytë letrare, e që është një përmbledhje me poezi.

___________

Për vërejtje e këshilla,ju lutem më shkruani në email adresën : fatongrofi@hotmail.com
Autori(Votes: 1)

Write Your Comment
Your Name:
Your Email:
Security Code:
Title:
Comment:

Other news: • Su
 • Mo
 • Tu
 • We
 • Th
 • Fr
 • Sa
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 31
 •  
 •  
 •  
 •