Eroll Veliu: Cikël poetik nga libri "Dashuria e hidhur"
| Wednesday, 02.10.2010, 04:22 PM |  

Digjem

dashuria
në fije shkrepse 
më shndërroi...
me afshin e buzëve të tua
nëse më fryn...
digjem
 
Më puth
 
më puth e dashur
stuhi e tërbuar
ma shuaj zjarrin e dashurisë
që mes mijëra e mijëra puthjesh
sërish guxon të ndrij
 
Në sallë të modës
 
ajo rrinte vetëm e veçuar
më dukej se s'po argëtohej shumë
në qendër rreth e rrotull interesant
as syzet si kishte hequr
s;kishte interesim për ta nxjerrë
në dritë bukurinë e saj
kjo harresë si vlente asaj
të më njohe përnjëherë
hyri në sallë dhe më buzëqeshi
nuk më kishte harruar as dashurinë e vjetër
mu hodh në pëqafim
pas ca çastesh u larguam
për të kujtuar kohët e mrekullueshme
që i kaluam bashkë
 
Jetë kafeneje
 
dritaret të përlyera
mu sikur fytyrat
të fëmijëve të varfër
murret e zhveshur të gërvishtur
sikur jeta e këtyre njerëzve...
 
Varri im...

(Fatosjane)

...Dhe ajo se kishte menduar kurr
se varri im do të ishte
buzëqeshja e saj


(Votes: 0)

Write Your Comment
Your Name:
Your Email:
Security Code:
Title:
Comment:
 • Su
 • Mo
 • Tu
 • We
 • Th
 • Fr
 • Sa
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30