LETERSIA SHQIPTARE - Eroll Veliu


Eroll Veliu
| Wednesday, 02.10.2010, 04:25 PM |  

Eroll Veliu u lind në Tetovë. Shkollën fillore dhe të mesmen e kreu në Tetovë. Studimet për Fakultetin pedagogjik të mësuesis i kreu në Shkup. Punon si mësues.
   Me letërsi filloi të merrej qysh si nxënës i shkollës fillore. Shkruan për të rritur dhe fëmijë, në poezi dhe prozë.
Deri më tash botoi këta libra:
1."rrugët e fatit", poezi. Klubi Kulturor Francez. Tetovë. !995.
2."Kush e zgjoi pranverën" fabula. Aza Sesoft. Tetovë. 1995 (ribotuar me 1996).
3."Çudirat nën vezullimin e yjeve" fabula. Aza Sesoft Tetovë.1996.
4."Fluturat në pafundësi fluturojnë" tregime për fëmijë. Aza Sesoft tetovë 1996.
5."përrallëzat e netëve të gjata" fabula. Pionieri Prishtinë 1997.
6."Kur sendet përmbysin heshtjen" fabula. Libri për fëmijë. Aza Sesoft Tetovë 1999.
7."Njeriu dhe bota që sflet" fabula, përralla, skicë. Libri për fëmijë. Luma tetovë. 2000
8."Dashuria e hidhur" poezi Luma tetovë. 2002
9."Kodi enigmatik i universit"(punim shkencor-Kur'ani dhe shkenca) Tringa design. Tetovë.2009


(Votes: 0)

Write Your Comment
Your Name:
Your Email:
Security Code:
Title:
Comment:
 • Su
 • Mo
 • Tu
 • We
 • Th
 • Fr
 • Sa
 •  
 •  
 •  
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 31
 •