LETERSIA SHQIPTARE - Petrit Ruka


Petrit Ruka
| Tuesday, 02.23.2010, 06:00 PM |  

Petrit Ruka
Petrit Ruka
Petrit Ruka

Lindur në Tepelenë më 21.08.1954

Ka kryer studimet e larta për Gjuhë Letërsi Shqipe dhe  studimet pasunuversitare pёr dramaturgji filmike, Akademia e Arteve të Bukura, Tiranё 1985 – 1986. Ka punuar si pedagog nё Shkollёn e Mesme tё Pёrgjthshme, Tepelenё.1976 - 1984. Skenarist dhe regjisor. Kinostudio “Shqipёria e Re”  dhe Alba Film Studio.Tiranё.1986 – 1996. Drejtor nё Teatrin Kombëtar të Fëmijëve. Tiranё 2000 – 2000 

Kryetar i Qëndrës Kombëtare Kinematografike Shqiptare 2000 – 2005

Ka botuar:

1. “ Rinia ime”  vёllim, poezi,  1978.
2. “ Atdheu fillon tek zemrat”  vёllim, poezi    1983
3. “ Mirupafshim, hënë e  vendlindjes!” vёllim, poezi,  1990
4. “ Vërtitu, Kokë e prerë!” vёllim, poezi,   2000.   
5. “ Në zemër bie shi...”  vёllim, poezi,   2003
6. “Shtatë mijë shirat e mi” poezi të zgjedhura,  2008
7.  “Kalorësi mbi det“ esse monografike për Kadri Roshin  2009

Ka realizuar me shume se 30 vepra kinematografike si skenarist dhe regjisor.


(Votes: 0)

Write Your Comment
Your Name:
Your Email:
Security Code:
Title:
Comment:

Other news: • Su
 • Mo
 • Tu
 • We
 • Th
 • Fr
 • Sa
 •  
 •  
 •  
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 31
 •