Ibrahim Abedini
| Sunday, 03.28.2010, 05:30 PM |  

Ibrahim Abedini
Ibrahim Abedini
Ibrahim Abedini u lind më 26 shkurt në fshatin Zagraçan, rrethi i Strugës, ku edhe mbaroi ciklin e ulët të tetëvjeçares, të cilën e përfundoi në Fidanishtë- një vend ndërmjet katundit Ladorishtë dhe katundit Shum. Gjimnazin e mbaroi në qytetin e Strugës. Më 1981 u diplomua në universitetin e Shkupit, pranë katedrës së gjuhës dhe letërsisë shqipe. Nga regjimi i egër i asaj periudhe për shumë kohë iu mohua e drejta për të ushtruar profesonin. Shkolla fillore H. Prishtina në prishtinë i hapi dyertë për profesorin që deshte të punoj me nxënës. Për të mbajtur veten dhe familjen në Strugë ishte i detyruar të punonte edhe punë të rënda fizike. Interesimin për letërsi nuk e humbi asnjëherë. Më 1990 u largua nga vendlindja dhe u vendos në Landvetter të Suedisë. Në Mönlycke, në komunën e Herryda-s, punoi një kohë të shkurtër si arsimtar i gjuhës shqipe me fëmitë e bashkatëdhetarëve. Anëtar i lidhjes së shkrimtarëve të qytetit të Strugës që nga viti 1999. Në vitin 2009 u pranua në lidhjen e shkrimtarëve ” Författarcentrum väst”( Qendra e shkrimtarëve-perëndim) në Göteborg të Suedisë. Por vetëm më 1998 botoi përherë të parë:

” Mos vono, moj valle”- Poezi

” Dëgjoni zërin tim”- Poezi -1999

” Luli guximtar ”   - Novelë- 2000

” Brengat e liqenit- Poezi   - 2002 ( përkthyer në përzgjedhje në gjuhën Suedeze me titullin: ” Sjöns smärta” po në të njejtin vit nga Ullmar Qvick).

” Arifi deshte të fluturonte”- tregim- 2005

” Harro se ç´kemi biseduar”- Tregime- 2009                                                      

Aktualisht punon në një përmbledhje të re me poezi.

Ka botuar tregime dhe poezi në disa revista të kohës si:

Revistën ”Drini”-Strugë( Maqedoni)

Gazetën ” Nositi”- Pogradec( Shqipëri)

Revistën letrare ”Doruntina(Gjermani) si dhe me

Revistën ”Dituria” në Båros të Suedisë.(Votes: 0)

Write Your Comment
Your Name:
Your Email:
Security Code:
Title:
Comment:

Other news: • Su
 • Mo
 • Tu
 • We
 • Th
 • Fr
 • Sa
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 31
 •  
 •  
 •  
 •