LETERSIA SHQIPTARE - Arben Shehi


Arben Shehi
| Saturday, 06.26.2010, 04:32 PM |  

Nga A. Iliazi

 

Arben Shehi u lind ne qytetin e Shkodres ne vitin 1954, ne nje prej familjeve me te vjetra e me ne zë te qytetit, me tradita te spikatura historike , intelektuale dhe shoqerore.

 

Pas diplomimit per arkitekture me 1977, per nje kohe relativisht te gjate i kushtohet pro- jektimit arkitektonik dhe kerkimit shkencor te fushes (1979-1993) , si edhe dhe angazhimit akademik ( lektor korrespondent) ne Fakultetin e Arkitektures(1984-1993).

 

Eshte po keshtu i spikatur angazhimi i tij ne jeten publike , ne nje numer artikujsh mbi ark- tekturen,politikat ekonomike dhe te zhvillimit te qendrueshem ne vijimesi .Zgjidhet Kryetar i Dhomes se Tregtise se Shqiperise (1994) dhe i Dhomes se Tregtise e Industrise Tirane (1995-1999). Me pas eshte nxites e bashkethemelues i disa organizatave jo-fitim prurese te tematikave te reja ne fushen e inovacionit te biznesit, siste- meve te cilesise dhe te pronesise intelektuale. Aktualisht eshte keshilltar i Presidentit te Republikes per zhvillimin urban, mjedisin dhe turizmin.

 

Nderkohe letersia dhe artet mbeten pasionet e tij te vazhdueshme , ku boton librat me poezi “Pika e Djerses”-1981, ”Rikthim drejt Gjerave qe i kam dashur”-1996, e “Gjysma e Heshtjes” -2001, dhe se fundmi “Kohe per Askund “-2009, libra qe karakterizohen nga lirizmi I thelle, ndjeshmeria dhe mirenjohja e vecante per njeriun. Gjithashtu merr pjese ne disa ekspozita kombetare te piktures (1886-1990) dhe vehtiake 1996-2000.

 

Eshte zgjedhur ne vazhdimesi  anetar i mjaft foru- meve  profesionale nderkombetare.(Votes: 0)

Write Your Comment
Your Name:
Your Email:
Security Code:
Title:
Comment:

Other news: • Su
 • Mo
 • Tu
 • We
 • Th
 • Fr
 • Sa
 •  
 •  
 •  
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 31
 •