LETERSIA SHQIPTARE - Përparim Hysi


Përparim Hysi
| Sunday, 09.19.2010, 12:53 PM |  

Përparim Hysi

Ka lindur në fshatin Petovë të Fierit më 21 janar 1943.

Në vitin 1959 ka mbaruar shkollën Pedagogjike (ish Normale ), në Elbasan dhe ka

punuar për 41-vjet mësues i Gjuhë-Letërsisë Shqipe në fshatrat e Fierit.

Është diplomuar për gjuhë-letërsi (me korrespodencë)në vitin 1973.

Nga viti 1996 e deri në vitin 2000 ka punuar si inspektor për gjuhë-letërsinë pranë Drejtorisë Arsimore Fier.

Gjatë kohës së diktaturës nuk ka shkruar asnjë rresht. Kur erdh Demokracia ka filluar të shkruaj,fillimisht në poezi e , mandej, në prozë.

Në Shqipëri deri në vitin 2000 ka botuar 4 libra me poezi.

Në vitin 2000 emigrova në Amerikë dhe ka botuar 4 libra me poezi dhe një me tregime. 

Ka shkruar qindra poezi dhe dhjetra tregime; veç këtyre kam shkruar rreth 10 artikuj kritikë apo Esse të ndryshme.Vazhdoj të shkruaj në prozë e poezi.

Është anëtar i Shoqatës së Shkrimtarëve Shqiptaro-Amerikanë qysh nga krijimi i kësaj shoqate.

 

Botime:

1.Rekëtimat e dashurisë

2.Prushi i dashurisë

3.Më piku dashuria

4."Luftë me dashurinë

5.Mbeta dashurive

6.Kot jam i vdekshëm

7.Njerëz që du a

8.Kurthi i mallit

9.Tregime.(Votes: 0)

Write Your Comment
Your Name:
Your Email:
Security Code:
Title:
Comment:

Other news: • Su
 • Mo
 • Tu
 • We
 • Th
 • Fr
 • Sa
 •  
 •  
 •  
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 31
 •