http://letersia.zemrashqiptare.net/
LETERSIA SHQIPTARE

Përparim Hysi
| Sunday, 09.19.2010, 12:53 PM |

Përparim Hysi

Ka lindur në fshatin Petovë të Fierit më 21 janar 1943.

Në vitin 1959 ka mbaruar shkollën Pedagogjike (ish Normale ), në Elbasan dhe ka

punuar për 41-vjet mësues i Gjuhë-Letërsisë Shqipe në fshatrat e Fierit.

Është diplomuar për gjuhë-letërsi (me korrespodencë)në vitin 1973.

Nga viti 1996 e deri në vitin 2000 ka punuar si inspektor për gjuhë-letërsinë pranë Drejtorisë Arsimore Fier.

Gjatë kohës së diktaturës nuk ka shkruar asnjë rresht. Kur erdh Demokracia ka filluar të shkruaj,fillimisht në poezi e , mandej, në prozë.

Në Shqipëri deri në vitin 2000 ka botuar 4 libra me poezi.

Në vitin 2000 emigrova në Amerikë dhe ka botuar 4 libra me poezi dhe një me tregime. 

Ka shkruar qindra poezi dhe dhjetra tregime; veç këtyre kam shkruar rreth 10 artikuj kritikë apo Esse të ndryshme.Vazhdoj të shkruaj në prozë e poezi.

Është anëtar i Shoqatës së Shkrimtarëve Shqiptaro-Amerikanë qysh nga krijimi i kësaj shoqate.

 

Botime:

1.Rekëtimat e dashurisë

2.Prushi i dashurisë

3.Më piku dashuria

4."Luftë me dashurinë

5.Mbeta dashurive

6.Kot jam i vdekshëm

7.Njerëz që du a

8.Kurthi i mallit

9.Tregime.