LETERSIA SHQIPTARE - Cikël poetik nga Jeton Muçollari


Cikël poetik nga Jeton Muçollari
| Saturday, 10.02.2010, 12:43 PM |  

Jeton Muçollari

   

 

Për poezinë tradhtoj

 

Më tha gruaja: burrë i mbarë,

Ti mbrëmë më tradhtove,

Të prita për të ardhë,

Dy orë ku qëndrove?

 

Buzëqeshur, i habitur

Mos e ka me të vërtetë,

Kur e pashë të mërzitur,

I përgjigjem me lezet:.

 

-Shpirti im, ti e di,

S’më flihej mua të shkretit,

Nata është për poezi,

Frymëzimi i poetit.

 

Poezinë time të vyer,

Natën në “studio” rreshtoj,

Ndaj gruan time të mirë

Shpesh netëve e tradhtoj

 

Korrik 2006

 

 

Trotuaret

 

Ju që ecni në trotuare,

Shkallët kapërceni me nge,

As që e mendoni fare,

Se dikush ngecet atje.

 

Të inatosura janë veturat,

S’pyesin për shenjën “ngadalësim”,

Pa kapak janë pusetat,

Era e vdekjes pas më vjen.

 

Tek më shohin kur mundohem,

Dikush vjen e vë një dorë,

Veç atëherë ata kujtohen,

Çfarë mungon në trotuare.

 

Ju, o arkitektë të nderuar,

Mos po doni t’u kujtojnë

Se me aftësi të kufizuar

Disa jetën e kalojnë?

   

22 korrik 2006

 

 

Vrastare bëhesh

 

Fëmijën e saj të ngjizur

Nga seksi e gjykojnë,

Nëse s’u pëlqen,

Për ta hequr ( vrarë ),

Te doktori shkojnë.

 

Me dashje po e prish

Raportin natyror

Dhe me ndërgjegje të plotë

Njeriu bëhet vrastar.

 

Ej! Ç’bën ti o Zot atje lart

Për ata që urdhrin ta thyejnë,

Ndëshkim për ta si nuk ka?!

   

15 korrik 2006

 

 

Dashuri adoleshence

 

I ndrojtur, i heshtur, symprehtë,

Vjen rrotull për femrat përditë,  

Taktikë e përdorur në Mesjetë, 

E ëmbël dashuri plot dritë.

 

Natën pranë ballkonit do këndoja,

Serenata, cicërima  melodie,

Oh,deri në agim do të qëndroja,

Për një puthje të ëmbël largësie.

 

Imazhi yt më shfaqet në gjumë,

Përqafuar, shtrënguar, nxehtësi,

Djersët të dyve na rridhnin si lumë,

Ekstazë dashurie pakufi.

 

15 tetor 2006

 

    

Zgjimi

 

Gjumi letargjik më kish zënë,

Humbur thellësive më kish lënë.

 

Nënshtruar fatit, zhytur në errësirë,

Logjika e mbrapsht më kish mpirë.

 

Koha kishte rrjedhur, vitet kishin ikur,

Nga gjumi u zgjova një ditë papritur.

 

Do të shfaq idetë që kam grumbulluar,

Dhimbjen që jetoj kam për ta treguar.

 

Përvoja e jetës diç më ka mësuar:

Po ece mbi dhimbjen, do jesh i fituar.

 

Po t’i nënshtrohesh fatit si i marrë,

I humbur do të jesh gjer sa të shkosh në varr.

    

22 janar 2007

 

 

Kontrast

 

Ti që vilën ke ngritur me shumë kate,

Jo me punë, po me të tjera “zanate”,

Si e si të shtosh më shumë paratë,

Zë miq vetëm me kravatë.

 

Por...

 

Je më i varfër se më parë,

Kur shtëpinë e kishe me trarë,

Se atëherë e kishe zemrën e bardhë.

    

25 janar 2007

 

 

Vargje që presin

 

Vargjet e mia u ngjajnë hapave të fëmijës,

Që rrëzohet e ngrihet qindra herë,

Pret nënën, babanë apo tjetër njeri,

Ta mbajë për dore, t’i japë siguri.

 

Vargjet e mia rrinë të heshtura,

Më presin mua t’u jap jetë,

T’i bëj të ecin, të fluturojnë,

Te lexuesi të shkojnë.

 

Më presin gojëkyçur nëpër sirtare.

Dhe unë pres një sponsor gjeneral,

T’i bëj të flasin e të këndojnë,

Zemrat e njerëzve të pushtojnë.

 

Presin vargjet e mia nëpër fletore

Ditën kur të dalin prej kësaj dere.

     

26 janar 2006

 

 

Dyert e izolimit do t’i flak

 

Mbeti fshehur një dëshirë

Që nga koha e rinisë,

S’vlerësova ç’ish më mirë,

Mbeta peng i varfërisë.

 

Si në fshat dhe në minierë

Punova rreth dhjetë vjet,

Ndërsa në vitet e tjerë,

Mbeta gjymtuar për jetë.

 

Do t’í çaj portat e vetmisë,

Dyert e izolimit do t’i flak,

Do të rend drejt diturisë,

Ndaj të keqes do marr hak.

 

Çerek shekulli largësi,

Banka e shkollës po më thërret,

Tani që kam pjekuri,

T’i jap vetes dinjitet.

   

30 janar 2007(Votes: 0)

Write Your Comment
Your Name:
Your Email:
Security Code:
Title:
Comment:
 • Su
 • Mo
 • Tu
 • We
 • Th
 • Fr
 • Sa
 •  
 •  
 •  
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 31
 •