LETERSIA SHQIPTARE - Haxhi Vokshi


Haxhi Vokshi
| Sunday, 11.07.2010, 03:43 PM |  

Haxhi Vokshi u lind në Voksh ( 1940), Malësia e Gjakovës. Shkollën fillore e kreu në Drenoc, Junik dhe në Deçan, të mesmen në Pejë ndërsa Fakultetin Filozofik (Gjuhë dhe letërsi Shqiptare) në Prishtinë.

Punoi në gjimnazin “Zenel Hajdini” në Gjilan, në Sekretariatin Krahinor për Arsim, Shkencë dhe Kulturë dhe në Bibliotekën Kombëtare dhe Universitare të Kosovës prej nga dhe doli në pension.

 

Deri më tani botoi:

 

Shqetësimi i vargut, Rilindja, Prishtinë, 1971

Koha e ditës sonë, Rilindja, prishtinë, 1980

Përralla e kulla, Rilindja, prishtinë, 1987

Udhëtim me korbin, Rilindja, prishtinë, 1994

Liria këndon vetë, Rozafa, Prishtinë, 2003

Testamenti i tokës, Vatra, Prishtinë, 2008(Votes: 0)

Write Your Comment
Your Name:
Your Email:
Security Code:
Title:
Comment:
 • Su
 • Mo
 • Tu
 • We
 • Th
 • Fr
 • Sa
 •  
 •  
 •  
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 31
 •