LETERSIA SHQIPTARE - Pirro Loli


Pirro Loli
| Sunday, 11.28.2010, 02:35 PM |  

Pirro Loli u lind në Zagori të Gjirokastrës, më 10 shtator 1945. Arsimin fillor e kreu në vendlindje, ndërsa tetëvjeçaren në Durrës. Në vitet 1960-1964 mbaron shkollën pedagogjike në Elbasan. Mësimet universitare i kreu në Tiranë (1964-1968) në Fakultetin Histori–Filologji, dega Gjuhë-Letërsi. Ka filluar të merret me letërsi që në vitet 70`. Në vitin 1993 emigron në Athinë familjarisht. Shkruan poezi, prozë, kritikë letrare dhe esse. Librin e parë e ka botuar më 1974 “I dhjeti nga tanët” me tregime.

 Për 15 vjetë iu hoq e drejta për të botuar, por pas viteve 90` u rikthye me këto libra:

 

POEZI:

DRITA E VETËTIMËS (shqip dhe greqisht)

DHIMBJA E URËS (shqip dhe greqisht)

DRITARET E SHIUT

VDEKJA E TRËNDAFILËVE

URDHRI I LOTIT

 

ESSE:

ITAKA BRENDA MEJE

KOSOVA, SAGA E BALLKANIT (bashkëautor)

si dhe dhjetra esse, botuar në shtypin periodik në Greqi dhe Shqipëri.

 

ROMANE:

LOTËT E DIELLIT

INTERVISTË ME NJË GUR

QENI PLASTIK

PIRAMIDA PREJ MJALTI

DASHNORJA MISTERIOZE.(Votes: 0)

Write Your Comment
Your Name:
Your Email:
Security Code:
Title:
Comment:
 • Su
 • Mo
 • Tu
 • We
 • Th
 • Fr
 • Sa
 •  
 •  
 •  
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 31
 •