LETERSIA SHQIPTARE - Isuf Grajçevci


Isuf Grajçevci
| Saturday, 03.12.2011, 01:55 PM |  

Isuf Grajçevci u lind më 12 korrik të vitit 1948 në fshatin Hade, ku kreu shkollën fillore. Shkollën e mesme dhe shkollimin e mëtejmë e vazhdoi në Prishtinë. Punoi si korrektor në Gazetën Zyrtare të ish Jugosllavisë, në Redaksinë e gjuhës shqipe dhe në Enciklopedinë e ish Jugosllavisë - në Redaksinë e gjuhës shqipe në Prishtinë. Bëri përkthime të materialeve të ndryshme serbokroatisht-shqip dhe anasjelltas. Më 1994 u detyrua të emigrojë në Shtetet e Bashkuara të Amerikës. Një kohë punoi përkthyes i gjuhës angleze në UN. Tani jeton e vepron në Prishtinë dhe SHBA.

Në vitin 2008, botoi përmbledhjen e parë me poezi’’ Hapat e tu në mote’’ dhe ne vitin 2010 përmbledhjen e dytë gjithashtu me poezi “Gjurmë mërgimtari”.

 

Veprat letrare:

 

1.         “Hapat e tu në mote”, poezi, Prishtinë, 2008

2.         “Gjurmë mërgimtari”, poezi, Prishtinë, 2010(Votes: 0)

Write Your Comment
Your Name:
Your Email:
Security Code:
Title:
Comment:
 • Su
 • Mo
 • Tu
 • We
 • Th
 • Fr
 • Sa
 •  
 •  
 •  
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 31
 •