http://letersia.zemrashqiptare.net/
LETERSIA SHQIPTARE

Ftesë me rastin e krijimit të Shoqatës së Krijuesve Shqiptarë në Zvicër
| Monday, 03.28.2011, 08:03 PM |

*Avenches është qytezë rreth 28 km larg nga Berna, në drejtim të Lozanës (me dalje dyrekte nga autostrada A1). Ka qenë kryeqyteti i Zvicrës (Helvetisë) antike, ndërsa tani është në kufirin e pjesës gjermanofone dhe frankofone. Edhepse tani i zvogëluar si qytet, Avansha lulëzon me ngjarje kulturore-artistike vjetore si : festivali i Operas (Festival d’Opera), festivali i Rock-ut

(Rock Oz’Arènes), Aventicum Musical Parade e manifestime të tjera.

Për personat që mund të vijnë rreth orës 15.30, do mund të vizitojmë portën e lindjes, arenën, kështjellën dhe teatrin antik që gjenden afër qendrës së qytezës.

 

Mundësisht ardhjen tuaj e konfirmoni në adresën elektronike: bes.camaj@yahoo.com

 

Përzemërsisht,

Besnik H. Camaj