Hysen Ymeri
| Sunday, 06.26.2011, 06:43 PM |  

Hysen Hasan Ymeri, u lind ne fshatin Ozdrim te komunes se Skenderajt me 03.09.1949.

Ka te botuar nje permbledhje  vjershash me titull: "Legjenda te humbura" 2000.

Ka te pergatitura edhe keto materiale te pabotuara:

-"Flutura Puthi dheun", "Ketri me celular", poezi per femije.

Ndersa librin me tregime per femije: "Luli i vocerr ne Kosove", romanin "Ti flej Kosove, une rri pa gjume".

Drama: Fluturebardha e babait", etj.

Nuk ka mundesi per t'i botuar edhe pse jane te pergatitura per botim me ilustrime etj. Me shkrime merret nga shkolla fillore, dhe rregullisht paraqitet ne shtyp me te gjitha gjinite letrare dhe gazetareske. Ka te kryer shkollen normale, dhe ShLP-en grupin e gjuhes dhe letersise shqipe. Tani jeton ne komunen e Klines ne nenqiellin e hapur pa pasur as nje grusht te vetin dhe per ndertim. Nuk ka as banin as strehim jeton neper stalla te huaja. Eshte mesues i ciklit te ulte ne shkollen fillore "Ismet Rraci" ne Kline. Pasuria e tij eshte vetem Ylli, djali i tij 11 vjecar ne klasen e gjashte, i cili ka mbete pa nene prej lindjes. Krijues deri ne momentet e fundit do te shkruaje, por edhe biri i tij eshte duke e ndjeke rrugen e babait te vet me shkrime.(Votes: 0)

Write Your Comment
Your Name:
Your Email:
Security Code:
Title:
Comment:
 • Su
 • Mo
 • Tu
 • We
 • Th
 • Fr
 • Sa
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 31
 •  
 •  
 •  
 •