Drago Siliqi
| Saturday, 07.19.2003, 07:08 PM |  

Poeti Drago Siliqi (1930-1963) sot është shumë pak i njohur ndër shqiptarët. Jeta e këtij djaloshi shkodran u bë e shkurtër - ai ndërroi jetë në një fatkeqësi ajrore në Kinë - por ai ka lënë pas një numër poezish, prej të cilave disa vlejnë të lexohen edhe sot.

Partizan 14-vjecar, pastaj anëtar partie në vitin 1947, Dragoja ishte në një situatë mjaft të favorshme. Por ai kishte moralin e vet - Ismail Kadareja ka përshkruar një episodë kur Drago Siliqi iu shmang me marifet kurthëve të Sigurimit, duke mos pranuar të bëhet vegjël spiunazhi. (Ai deklaroi në mbledhjen e partisë se Sigurimi donte ta rekrutonte dhe kërkoi "këshilla" nga Partia si do të vepronte, dhe me këtë akt publik ai u bë i papërdorshëm për Sigurimin!)


Ullmar Qvick

(Votes: 0)

Write Your Comment
Your Name:
Your Email:
Security Code:
Title:
Comment:

Other news: • Su
 • Mo
 • Tu
 • We
 • Th
 • Fr
 • Sa
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30