LETERSIA SHQIPTARE - Dibran Demaku


Dibran Demaku
| Sunday, 07.31.2011, 10:46 PM |  

Dibran Demaku u lind në Abri të Epërme (komuna e Drenasit), Kosovë, më 18 prill 1956, ku edhe mbaroi shkollën fillore.Shkollimin e mesëm e kreu në Prishtinë,ku pastaj studioi Letërsinë e Gjuhën Shqipe në Fakultetin e Filologjisë të Universitetit të Prishtinës.

Shtatë vjet punoi gazetar në Televizionin e Prishtinës, Programi për fëmijë.

Që nga viti 1993 jeton e punon (përkohësisht) në Gjermani.

Me shkrime merret që nga bankat shkollore. Shkruan poezi, prozë e publicistikë. Shkrimet e tij i ka botuar në të gjitha gazetet e revistat në gjuhën shqipe që botoheshin në Prishtinë, Shkup e Podgoricë.

 

Deri më tash ka botuar këta libra:

 

„Vogëlushë dhe shtatore“ -Vjersha për fëmijë

„Rrëfimet e kalasë së vjetër“- poemë për fëmijë

„Gjeografia e klasës sime“-vjersha për fëmijë

„Ëndërr e bardhë“-poemth i ilustruar për fëmijë

„Shpirtra të shitur“-tregime për të rritur

“Dardha ka bisht“-poezi satirike

“Jetë në ikje“-tregime për të rritur

“Në tokën tonë“-novelë,“Larg“-poezi

 

Ka në dorëshkrim edhe disa libra me poezi , tregime e novela.(Votes: 0)

Write Your Comment
Your Name:
Your Email:
Security Code:
Title:
Comment:
 • Su
 • Mo
 • Tu
 • We
 • Th
 • Fr
 • Sa
 •  
 •  
 •  
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 31
 •