LETERSIA SHQIPTARE - Fatmire Duraku


Fatmire Duraku
| Sunday, 08.07.2011, 01:30 PM |  

Fatmire Duraku u lind në Buzëlum, me 03. dhjetor 1974.  Shkruan poezi dhe prozë. Ka fituar disa shperblimie letrare. Në Takimet e Poeteshave Shqiptare, në Vushtrri, u shpërblue me çmimin e dytë për poezi, ndërsa në konkursin letrar të Bibliotekës “Hivzi Sylejmani”, në Prishtinë, fitoi shpërblimim e dytë. Po në të njëjtin konkurs fitoi dhe shpërblimin e tretë për poezi,  ndërsa në Takimet Letrare “Kadri Kadriu” në Podujevë, më 2007 u nderua me shopërblimin e dytë për poezi. Në të njëjtin manifestim, më 2010, u nderua me shpërblimin e parë, etj.     Është përfaqësuar në disa antologji, panorama dhe prezentime të ndryshme me poezi dhe prozë: në antologjinë “Ulqin, ti det”, pastaj në “Ulqin, ti kala”, në “Simfonia e Dardanisë”, në antologjinë “Muza shqiptare për Nënën Tereze” etj.

 

Deri më tash botoi disa romane dhe libra me poezi;

 

“Te varri i çikës”, roman, 2001,

“fshehtësia e tre shpirtërave”, roman, 2002,

“Plepi i thyer”, roman, 2004,

“Pse ike kur me puthe”, poezi, 2002,

“Vjedhësi i çasteve”, poezi. 2003.

“Vagëllim mbi ujë”, poezi 2007

“Magjistari nga fira”, tregime për fëmijë 2008

“Jastëku çudibërës”, tregime për fëmijë 2010

“Peri i tejdukshë”, poezi 2010

“Strajca magjike”, tregime për fëmijë 2011

 

Boton herë pas here dhe recensione për libra kryesisht me poezi, recensione për artin pamor, shkrime mbi çështje të ndryshme kulturore dhe shkrime poblicistike mbi rrjedhat e jetës sonë të përditshme, etj.

Është anëtare e Lidhjes së Shkrimtarëve të Kosovës.(Votes: 35 . Average: 5/5)

Write Your Comment
Your Name:
Your Email:
Security Code:
Title:
Comment:
 • Su
 • Mo
 • Tu
 • We
 • Th
 • Fr
 • Sa
 •  
 •  
 •  
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 31
 •