LETERSIA SHQIPTARE - Pjetër Zefi


Pjetër Zefi
| Saturday, 12.10.2011, 10:21 AM |  

Pjetër Zefi, ka   lindur   me   5  dhjetor  1953  ne  fshatin  Beltoje  afer  Shkodres. Arsimin  fillor   dhe  tetevjeçar e   kreu  me   rezultate  te  shkelqyera  ne  vendlindje.

Lufta  e   eger  e   klasave  zbatuar  me besnikeri    nga  sistemi  i  diktatures komuniste  i  mohoi endrrat  dhe   deshirat   per   te  vazhduar  studimet. Pas  perpjekjeve    te  mundimshme  arriti  qe  ne   vitin   1978    te  perfundoje     shkollen  e  mesme  pa  shkeputje  nga   puna.

Qysh   ne  bankat   e  shkolles   fillore   dhe  asaj  8   vjeçare  nisi  te  shkruaje  poezi  dhe  skica  letrare.

Me  kalimin e  viteve   nisi  te  botoje  ne   gazeten  lokale  "Jeta  e   Re"  por  nuk  mundi  te    vijonte me  tej    sepse   u  kercenua  nga    organet  e  partise   ne  pushtet   per  idete  e  shprehura.

Por  pavaresisht  kesaj , ai  nuk  e  ka  nderprere  krijimtarine   e  tij  dhe pas  shume  vitesh   ka  perzgjedhur  disa   poezi  dhe  ka  dale   me  vellimin  "Katér  stinét   brenda  meje"

Jeton   prej  16   vitesh  ne  Revello , provinca  Cuneo,  Itali.(Votes: 0)

Write Your Comment
Your Name:
Your Email:
Security Code:
Title:
Comment:

Other news: • Su
 • Mo
 • Tu
 • We
 • Th
 • Fr
 • Sa
 •  
 •  
 •  
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 31
 •