LETERSIA SHQIPTARE - Anila Toto: E piva dimrin


Anila Toto: E piva dimrin
| Sunday, 12.11.2011, 11:54 AM |  

Anila Toto

 

E piva dimrin.

 

E piva dimrin, një  gllënjkë njëherësh ,

  iku tashmë, e u ftoh sërisht,

s'kam mundur të ngrohtë  ti pi, as të tjerët.

dhe ngricës mbulohem shpesh në shpirt,

Kështu e mbuluar, për shpirtin s'kam frikë !

 

Më ikjen e vjeshtës, në  hapa të lehtë

në gjethet e vdekura lënë gjurmë ,

Dimri i vjetër, nisi të jetë Mbret ,

ç'diell ishte, ndriu e më su duk,

në ç'zgaver fshihet e ç'shpirt i mbet,

Në qiellin jetim, arixhi tre muaj jetë ...

 

Unë e di që vetëm do të hesht mëngjeseve buzëdetit,

fëshfërima e dallgëve si një lëvizje  trupore e paqartë,

ngjitja e kokrizave te rërës në këpucët e mia të ngrohta,

dielli që lart .Unë, qielli , deti , dhe asnjë dëshmimtar .

 

Mos i harro kurrë,  malet e larta,

Aty shkoj vetëm, sa herë ndiej zhgenjim,

Dhe flas me paqen, qaj, që kurrë se pata

dhe flas me heshtjen, humb në  trishtim...

ëndrrash  të bukura, fjalë  të arta,

pastaj zbres fushës,eci  prap në zhgënjim !(Votes: 1)

Write Your Comment
Your Name:
Your Email:
Security Code:
Title:
Comment:

Other news: • Su
 • Mo
 • Tu
 • We
 • Th
 • Fr
 • Sa
 •  
 •  
 •  
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 31
 •