LETERSIA SHQIPTARE - Cikël poetik nga Drita Ademi- Beqiri


Cikël poetik nga Drita Ademi- Beqiri
| Monday, 01.02.2012, 11:55 AM |  

Drita Ademi- Beqiri

 

 

Ajo e bardhë do të vijë

 

Erë e lehtë, atë ditë do të fryej

Mjegullën lehtas do të largoj

Rrezet e diellit mbi majat e lisave do të bien

Frymës, lirine e përbotëshme t`i falin.

 

Retë e zeza do të zhduken,

Qielli i kaltër, heshtur roje t`më bëjë

Dhe shi do të bie,mallshëm kohërave…

 

Milliona yje atë natë, qiellin do të ndriqojnë

E vetëm dy tre zgjuar do të rrinë

Të shohin ,në sytë e njëri tjetrit

Pejsazhet e ruajtura kohërash.

 

Ajo ,do të vije e bardhë

Si një mike e mirë, të më qeras

Dhe unë, e qetë do të jem, ju premtoj

Ashtu lirëshëm, në maje të bregut

Se, vetëm bregu i qeshë, perëndimit

E lindjes së Diellit.

 

 

E heshtur e huaj

 

Jam një pasardhëse e heshtur

 

Në mes të dy qiejve, 

Si hëna në errësirën e natës

E humbur e kaluar...

 

Jam nisur të vij,

Natyrisht të kthehem,

Gjethet bien...

Pa shifra,

pa kode të dheut

Afër trungut të tyre

Ato, ... 

... treten lirshëm.

...

 

Jam vetëm një qënie e heshtur

Në mes të dy hapësirave

Si nëna në përditësitë e jetës

E malluar e hutuar...

 

Jam nisur natyrisht...!

Do të kthehem,

Që ju të besoni,

të kuptoni

Se çfarë do të thotë

Të bëhesh shifër me kodin: E huaj!

 

 

Dhimbja!

 

Lindja e femijes eshte dhimbje

Dhe vet femija dhimbje eshte

Atdheu, Nena, Babai dhe Ti...

Qe te gjithe ne dhimbje jemi

Oh dhe poezia eshte dhimbje

Dhe koha...

Ajo qe po iken dhe ajo qe do te vije

Dhimbje jeta e vdekja jan

Dhimbja eshte rilindja jone!(Votes: 9 . Average: 4/5)

Write Your Comment
Your Name:
Your Email:
Security Code:
Title:
Comment:
 • Su
 • Mo
 • Tu
 • We
 • Th
 • Fr
 • Sa
 •  
 •  
 •  
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 31
 •