LETERSIA SHQIPTARE - Yll Ymeri: Sharri me tri faqe


Yll Ymeri: Sharri me tri faqe
| Sunday, 02.05.2012, 10:55 AM |  

Tregim

 

Yll Ymeri V/4 Klinë

 

SHARRI ME TRI FAQE

 

Shkëmbi posa e kreu mësimin u nisë për në shtëpi.I bëri detyrat e shtëpisë dhe e hapi kompjuterin për të gjetur ndonjë shok për të biseduar.Shkëmbit iu lajmërua Mali nga Shqipëria dhe Bregu nga Maqedonia.Bisedoi me të dytë dhe para ndarjës Shkëmbi ju propozoi që të dyve për të ardhë në Kosovë për të lozur dhe pushuar në kasollën e tij që

e kishte në bjeshkën e Sharit.

Në mbrëmje posa ra errësira në tokë një zë u dëgjua të dera e kasollës dhe qenjët uluronin sikur ujqit në atë mbrëmje.Shkëmbi doli në oborr dhe tha:-A thirri kush hej?-Pooo ne jemi shokët tuaj nga Shqipëria e Maqedonia!-Mali dhe Bregu jeni,oh sa bukuri!Fëmijët u përqafuan nga gëzimi njeri me tjetrin.Atë natë ra bore pa nderprerë por atyre nuk ju pengonte bora sepse bisedat ishin të ëmbëla dhe të bukura.lloj-lloj përrallash dhe kujtime shkollore bisedonin.Të nesërmen kah mesi i ditës ata propozuan që të dalin në skijim të maja e bjeshkës shar,e cila është në mesin e tri shteteve, por ka një emër që fëmijët e quajnë zemër.

Tre shokët u përgatitën për t’u nisur për skijin të kodra e sharrit.Mali I mori skijat,Bregu sajën ndersa Shkëmbi një thes najloni të mbushur me sane.U rendisen sikur të ishin ushtar të Adem Jasharit.Ata këndonin vjershën e mësuesit që ua kishte mësuar duke e shëndrruar në këngë:-“Ne jemi ushtar të Ademit,drita atërore,vallëzojmë rreth e rreth Kosovës,me fëmijët t’jerë dorëpërdore….Ata kur mbrrinë në maje të kodrës u  ulën  për të pushuar pak.U nisën për skijim,me shpresë se njeri nga ata do të jetë I pari.Kur mbrriu

Bregu në cak nga gëzimi tha:-I pari dola shokë!Ai verejti anash nuk pa askend.qeshi me vehteveten duke thënë:-Po unë qenkena në faqën e maqedonisë.Bregu u nisë kodrës përpjetë për t’u takuar me shokë dhe për t’ju treguar se era ia ka shtremberua stazën.

Kur mbrriu Bregu në maje të kodrës I takoi shokët e vet.Filloi për t’ju treguar ngjarjen.Mali dhe Shkëmbi qeshën sepse edhe atyre era ua kishte shtremberuar stazën  Malin e kishte dergua në faqën e Shqipërisë,ndersa Shkëmbin në faqën e Kosovës.Që të tretë se pari u ulën në sajën e Bregut , dhe u leshuan nëpër faqët e sharit maqedonas,herën e dytë hypën në skijen e Malit dhe u lëshuan nëpër faqët e sharit të Shqipërisë dhe në fund që të tretë hypën në thesin e mbushur me sane të Shkëmbit dhe u leshuan në faqën e sharrit të Kosovës dhe mbrrinë në mbremje të kasolla e Shkëmbit.Erërat I patë shpërndarë

Tre shokët por sharri qendroi aty duke I pritur fëmijët për t’u bashkuar në zemrën e kasollës shekullore.

 (Votes: 2 . Average: 5/5)

Write Your Comment
Your Name:
Your Email:
Security Code:
Title:
Comment:
 • Su
 • Mo
 • Tu
 • We
 • Th
 • Fr
 • Sa
 •  
 •  
 •  
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 31
 •