Yll H. Ymeri
| Sunday, 02.05.2012, 11:09 AM |  

Yll H. Ymeri, u lind nё Skёnderaj, mё 5 tetor 2000. Shkollёn fillore ёshtё duke e vijuar nё komunёn e Klinёs. Qysh i vogёl i vdiq nёna duke mos e njohur. U rritё nёn kujdesen e babait. Posa e kreu klasёn e parё fillore filloi tё shkruaj vjersha e tregime. Ylli i vogёl nё kushte tё varfёra, i vetmi argёtim i tij ishte leximi dhe shkrimi. Duke mos pasur as njё grusht dhe tё vetin pёr tё ndёrtua njё kasolle, jeton me babain nёpёr podrume tё huaja. Nuk e pengoj as varfёria, ai me lapsin e vet vizaton, shkruan dhe tё gjithё krijuesit i adhuron dhe ka korospodence edhe ne Amerikёn e largёt sidomos me dr. Gjekё Marinaj dhe Frederick Turner, nga tё cilёt nga larg mori disa libra nga  Gjekё Marinaj me poezi, poezi dhe romane nga Frederik Turner. Ylli u dallua qysh nё klasёn e parё me recital nё gara komunale ku zuri vendi e parё me poezinё “Kujt t’ia fal lulet”.Poeti i vogёl ёshtё bashkёpunёtor i tё gjithave gazetave dhe revistave pёr fёmijё, ku paraqitet me punimet e veta pёr tё gjitha gjinitё letrare.

Gazёta “Zeri”, Kikidas pёr fёmijё shpalli poezinё mё tё mirё tё vitit duke i dhuruar njё libёr me titull: ”Libri i madh i shpikjeve”. Poezia e tij e shpёrblyer mbante titullin: ”Kёngё pёr hallёn”. Kёsaj radhe po ju dёrgoj njё cikёl poezish dhe njё tregim. Ylli,nuk ka mjete pёr botimin e poezive tё veta, as tё tregimeve, kur dihet se nuk ka tё vetin mbi tokёn  e Kosovёs as njё grusht dhe pёr tё ndertua njё kasollё, qё lirshёm tё jetojё, tё mёsojё e tё shkruajё me shpirtin e vet tё pastёr. Ai ёnderron qё krijuesit anё e mbanё botёs t’i ndihmojnё sё pari ta kёtё njё kasollё aqё sa ёshtё ombrella e shiut, dhe t’i botojё poezitё e shumta nё njё libёr sic e ka pagёzuar si i vogёl me titull: ”ME FAT DITЁLINDJA ZEMЁR”. I pёrqafoj tё gjithё zemёrmirёt, shpirtdlirёt qё jetojnё nё rruzullin toksor, lexuesit, poetet, shkrimtarёt, piktorёt, kёngёtaret, artistёt, burrat shtetёror, qё t’i drejtojnё sytё kah Ylli i vogёl i Kosovёs pёr tё buzёqeshё, tё kёtё edhe ai kulm mbi kokё, te jetё edhe ai nё vallёn e femijёve botёror i lumtur…

Me nderime nga Yll.H Ymeri Klinё,tel.044347760 R.Kosovё. Yll H Ymeri,nx.kl.Vl4.shk.fill.”Ismet Rraci”,32000 Klinё.(Votes: 4 . Average: 5/5)

Write Your Comment
Your Name:
Your Email:
Security Code:
Title:
Comment:

Other news: • Su
 • Mo
 • Tu
 • We
 • Th
 • Fr
 • Sa
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 31
 •  
 •  
 •  
 •