LETERSIA SHQIPTARE - Niko Kacalidha: Poezi nga libri ''Pagëzimi i zogjve''”


Niko Kacalidha: Poezi nga libri ''Pagëzimi i zogjve''”
| Sunday, 02.19.2012, 11:36 AM |  

Niko Kacalidha”

 

Me siguri Paridi s’e ka puthur

 

Me siguri, Paridi s’e ka puthur...

 

E ku të linin pleqtë e Trojës që përgjonin bukurinë nga muret ?

E ku të linte Menelau që e ndoqi pas mes zjarreve detare ?

E ku të linte Odiseu që me vite priste brenda kalit ?

E Poseidoni që me fushnje i tërbonte detet ?

Po ku të gjente një minutë Paridi për ta puthur ?

Gjithë gjullurdia e Trojës pa një puthje !

Gjithë ai gjak i derdhur kot, pa asnjë puthje

Se po ta kishte puthur,do zbuteshin dhe detet.

 

Me siguri, Helenën s’e ka puthur...

 

Menopauza e gurit

 

Tani që bari i shterpësisë rrënojave ka mbirë,

Dhe një fjalë mistike e ngurtësimit vidhet nga skëtera.

 

Tani,mbi gurë çka mbetur për të thënë më për pjellorinë?

Tani që mbin në brigje menopauza e gurit?!.

 

 

Aristokracia e prillit

 

Gjiri me pushin e virgjërisë dhe shega e bigëzuar në birësimin e brinjës

Cimbalit i bie brigjeve zogthi i shkalluar.

Shtëpitë e përhumbura në gjethërimin e blirit.

Brigjet e mbështetura në gjirin e jargavanit.

Ndanë shtëpive tona shtiza e ëndrave duke pëshpëritur në veshin e yjeve

Prilli çap pas çapi i pushton brigjet e barit.

Nuancat e klorofilit derdhur nëpër rrasat e oborit.

 

 

Koka e Gjon Pagëzorit

 

Për gjirin e Salomes që përdridhej

farfurimeve të hënës.

 

Për lumin përvëlues që dredhonte

gjer te gjethi i saj i fikut.

 

Për bebëzën e saj dhe për një puthje

pse mos ti jepte në sini Herodi

kokën e prerë të Gjon Pagëzorit ?(Votes: 1)

Write Your Comment
Your Name:
Your Email:
Security Code:
Title:
Comment:
 • Su
 • Mo
 • Tu
 • We
 • Th
 • Fr
 • Sa
 •  
 •  
 •  
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 31
 •