http://letersia.zemrashqiptare.net/
LETERSIA SHQIPTARE

Ruzhdi Gole
| Sunday, 02.19.2012, 10:30 PM |

Ruzhdi Gole lindi me 1952 ne qytetin e Vlores ne nje familje te tjeshte qytetare. Ciklin e ulet dhe te mesem i kreu ne qytetin e Vlores dhe me pas  studimet e larta ne qytetin e Tiranes ku u dipomua per Gjuhe dhe Letersi Shqipe (1970-1974). Pas diplomimit per 8 vjet rresht punon si mesues ne Qytetin e Miredites si mesues. Jeton ne qytetin e Durresit. Eshte mesues letersie ne nje shkolle private.

 

Botime:

 

Maji i zambakeve         1976

Emri yt                        1984

Vonoj te thinjem           1996

Me zjarre ferkoj duart    1998

Kercimtar pa kurm        2000

Njerk i askujt                2001

Pak terr dhe etje           2003

Mergoj hijet                  2005

Vetmia me gjeth           2007

Dihatje ne livadhin         2009

e mbremjes

Bir i vogel ajri                2011

Kureshtja per t'u rritur    2011