Xixëlloja
| Wednesday, 01.10.2007, 10:39 PM |  

Ti fluturake e pangushllueme n’errësi
Dhe pjesë e diellit tim të plasun,
Ti yll i kallun e në shkamb i rrasun,
Që lind mbas muzgut e bredh në stuhi.

Xixëllojë, eshkë mitare e mendjes time,
Gurrë e ndezun e livadheve të mia;
Xixëllojë, komet që të pret gjithsia –
Frymë e vringllueme, xixë për premtime.

Ti je flakë e fjalës – poezi e shkrueme –
Dalë nga afshi ynë – votër e pikëllimit,
Ti je shpuzë pa plang e mall’ i prendimit.

Ti i ndriçon netët – kangët e harrueme,
E frymëzimin e mban në flatrimin tand,
Që n’qerpik’t e mi tashi digjet gand.
Merimanga
Nji mize n’pritë i dole si cub i vështirë
E kambët ia mblodhe në rrjetën tande.
O, kush nuk ta njeh at’ lojë të pamëshirë,
Eshtnat do t’i mbesin të thamë si krande.

Ti lakmon diellin n’kambë e thonj me i shti,
Me u ba sunduese e natës dhe e ditës.
Kushdi ndonjëherë ata sy a kanë me t’u ngi,
Edhe bardhësinë sikur t’ia marrish dritës.

Je fshehë në nji qoshe me flamur të zi,
Që e ngreh për nder t’viktimave në kalim,
Përherë t’dobëtit n’pritë n’habi tue i pritë.

Merimangë, shoqe e shpirtit e një fisi të zi,
Q’prej teje nji “stoli” tash i mbet trashëgim:
Sot dhe njerëzit po t’i përvetësojnë shprehitë.


(Votes: 0)

Write Your Comment
Your Name:
Your Email:
Security Code:
Title:
Comment:

Other news: • Su
 • Mo
 • Tu
 • We
 • Th
 • Fr
 • Sa
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30