LETERSIA SHQIPTARE - Akuariumi i natës


Akuariumi i natës
| Wednesday, 01.10.2007, 10:39 PM |  

Po derdhet curril mushti i errët n’dhomën time
Dhe magjia akuariumin po e shtie në rrethojë.
Unë për tê, apo ajo për mue po e luen kët’ lojë
Për ta përcjellë njani-tjetrin n’disa udhëtime?

Kullohen rrezet e hanës nëpër brijt’ e blinit
E yjt përpushen sikur t’i kisha prekë me dorë;
Kam frigë se drita po merr fund veç me këtë orë
E n’vend t’agut do t’më zgjojë shtresa e hinit.

Si mos me ju thirrë në ndihmë, o miq, o shokë,
Kur mundemi me lindë e me vdekë në çdo minutë
E s’do t’dijmë se na po e brejmë, apo ne kjo tokë?!

Po na përgatit humnerën si gjarpni tue u ngutë.
Me kët’ mik të paftuem për eshtna jam rrokë.
Ndoshta duert e mija kanë me e veshë në futë.


(Votes: 0)

Write Your Comment
Your Name:
Your Email:
Security Code:
Title:
Comment:

Other news: • Su
 • Mo
 • Tu
 • We
 • Th
 • Fr
 • Sa
 •  
 •  
 •  
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 31
 •