Ora
| Wednesday, 01.10.2007, 10:41 PM |  

Ti sogjëtar i shtigjeve t’diellit,
Që në shekujt tanë përgjon pa ia nda,
Damar’t n’akrepa kohës ia ke ça:
E ke lanë si lule të shkelun të prillit.

Ti sy e vesh i kureshtjes shtegtare,
Që n’frymëmarrjen tonë prore qetësohesh,
Me nji ritëm ec dhe me dy duer mbrohesh,
Sa herë të rrokin stuhitë ziliqare.

Ndër yje të lashtë kërko gjakun tim –
Që tash përt’rihet në sekondat tueja –
Dhe në rritjen e blinit të ri në verë!

O, ec tash me mue, ma zgjat dorën shqim,
Se shpesh po lodhem në bebëzat e hueja,
Tue kërkue n’to nga nji grimë pranverë.
Zgjimi
Po i laj sytë e mbyllun n’shinat e pranverës,
Ndërsa trupin n’blozë t’mjergullës vjeshtore.
O, ku e lash at’ zog të kristaltë që prej dore
Iku dhe ma puthi pragun e andrruem të derës?

Tash po luej me pranverën në buzët e paly’me,
Që na la disa emna tanë në lindje të diellit.
Po i zgjoj nipat e mi – gjymtyrët e prillit,
Që mëshifen mbas ylberit e n’vete t’ndryme.

Disa fjalë të gurzueme n’gjuhë të foshnjës time
Po i ndiej në barkushet e nji nate plot stuhi;
Athue vetëm jam – apo larg në tokën anonime,

Që dashninë për dritë e trilloi si t’ish çilimi?
Jo. Vetëm frymë po merr tash zgjimi im i parë,
Që dje lindi randë dhe gjatë tue mbjellë nji farë.


(Votes: 0)

Write Your Comment
Your Name:
Your Email:
Security Code:
Title:
Comment:

Other news: • Su
 • Mo
 • Tu
 • We
 • Th
 • Fr
 • Sa
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 31
 •  
 •  
 •  
 •