Ejvis Maria Xhajanka
| Saturday, 02.10.2007, 11:07 PM |  

Ejvis Maria Xhajanka

Ejvis Maria Xhajanka u lind në Tiranë më 17 Dhjetor 1968. Pasi përfundon fakultetin e Gjuhë-Letërsisë në vitin 1992, emigron me familjen në Greqi, ku jeton tre vjet në qytetin e Athinës. Sot jeton në Albany, Georgia të SHBA-së me bashkëshortin dhe dy fëmijë. Ndjek studimet e larta në degën e psikologjisë dhe njëkohësisht punon si asistente në organizatën "Open Arms", në ndihmë të grave dhe fëmijëve të keqtrajtuar.
Poezitë e saj janë bërë të njohura në gazeta e revista të ndryshme brenda e jashtë Shqipërisë, janë përkthyer në anglisht e rumanisht. Është autore e vëllimit me poezi "Kohë e Prerë", bashkautorë në antologjinë "Metaforë e arratisur" të emigrantëve në botë, si dhe në përmbledhjen "Mozaikë të një portreti". Krijimet e saj në anglisht botohen në revistën letrare të fakultetit ku studion.
Nëpërmjet internetit njihet si përkthyese e mjaft materialeve rreth jetës e veprës së Nënë Terezës, në grup-listën elektronike "Nënë Tereza". Është anëtare dhe aktiviste e forumit elektronik të gruas emigrante në botë "Teutat shqiptare".

Vepra letrare:

"Kohë e Prerë", poezi
"Metaforë e arratisur", poezi(Votes: 0)

Write Your Comment
Your Name:
Your Email:
Security Code:
Title:
Comment:

Other news: • Su
 • Mo
 • Tu
 • We
 • Th
 • Fr
 • Sa
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 31
 •  
 •  
 •  
 •