LETERSIA SHQIPTARE - Dite e re


Dite e re
| Wednesday, 01.10.2007, 11:14 PM |  

 (Një mikeje që vuan nga kanceri në gjoks)

  Erdha të hap të rëndat grila

               e nga shtrati të të ngre.

               O Zot ngrihu,

               shpëlaji sytë e enjtur,

               mos ma fshih fytyrën e zbehtë!

 

               Vish dicka dhe nëma dorën!

               Mos ki frikë,

               e di që mundesh, ecim bashkë

               jashtë, ku diell’ i dimrit ngroh,

               ku zhurmon jet’ e lashtë.

 

               Ti s’do ta besosh se nesër

               dielli dit’ të re do të nisë.

               Më pyet:

               “Pse t’jetë dhimbja vallë

               e vetmja rrugë drejt lumturisë?”

 

               Në gjoksin tënd zgavërr lotësh,

               dridhet jeta n’psherëtimë.

               Mikja ime,

               frym’ e jetës është dhuratë!

               Ditë e re nesër do lindë!(Votes: 0)

Write Your Comment
Your Name:
Your Email:
Security Code:
Title:
Comment:

Other news: • Su
 • Mo
 • Tu
 • We
 • Th
 • Fr
 • Sa
 •  
 •  
 •  
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 31
 •