LETERSIA SHQIPTARE - Kur bene te mira


Kur bene te mira
| Thursday, 01.11.2007, 12:18 AM |  

Thonë se kur ne jete bene te mira
respekton te gjithë pa dallim,
Rrugët i ke te hapura dhe te lira
si me ka ndodhur mua ne rastin tim.

Edhe pse dikush te duket i rende
ne shprehje apo ne komunikim,
Thua fjalën e mire ashtu me vende
i qete dhe pa ndonjë shqetësim.

Dua te kujtoj gjithmonë atë dite
kur bashke u ndodhem rastësisht,
Nuk ka kaluar shume por ka një vit
fjale ëmbël ne balle pa i bere bishte.

U fute ne zjarre për ta shpëtuar
djalin e vogël qe flaket e përpinin,
U gjende ne flak pa u menduar
mes flakëve ne mjegull ne shihnim.

Mes zjarrit djalin e vogël shpëtoj
pa marre parasysh rrezikun dhe s'pyeti,
Trimërinë e rralle te ti atje tregoj
për pak ne flake i vdekur ai nuk mbeti
Këto janë akte te rralla trimërie
nga njerëz me zemër te gjerë,

Qe për te shpëtuar një jete fëmije
sakrifikoj dhe nuk la asgjë pa bërë.
Ndaj duhet te bëjmë te mira ne jete
te ndihmojmë njerëzit kur duhet,
Mos te tregohemi asnjëherë indiferent
e mira triumfon ajo kurrë nuk shuhet.
 
19/03/2005(Votes: 0)

Write Your Comment
Your Name:
Your Email:
Security Code:
Title:
Comment:

Other news: • Su
 • Mo
 • Tu
 • We
 • Th
 • Fr
 • Sa
 •  
 •  
 •  
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 31
 •